Photo Resizer
Chartle
Poster Maker
Annotation
Youtube Trimmer
Fake Chat App
More
You are not logged in.  
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Roundtour Sirkka to North Cape part 5 (19/26)

Dit is deel negentien van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben. Je kunt dit deel ook zien als het laatste deel van een 5 delige rondreis vanuit Sirkka naar de Noordkaap.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaan over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er, indien mogelijk, een omleiding aangegeven.

De route begint in Kaamanen. Onderweg fantastische landschappen, veel, heel veel water en prachtige uitzichten waardoor de weg geweldig is aangelegd. Prettig om te rijden. Na elke bocht weer een ander fantastisch uitzicht. Mooie en interessante bezienswaardigheden zijn onder andere het Sámi museum Siida, Bears Nest Stone en het Tankavaara Gold Museum. Horeca-gelegenheden zijn niet al te veel aanwezig, de reden dat je beter kunt zorgen dat je wat te eten en te drinken bij je hebt voor onderweg.

De route is 330 kilometer lang, er is een kortere route aangegeven, maar dat houdt wel in dat je ruim 50 kilometer of gravel gaat rijden. Let wel dat in deze kortere route onderweg weinig voorzieningen als tankstations of restaurants te vinden zijn. Zorg dus voor een goed gevulde tank en wat te eten en drinken voor onderweg.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Arno van Lochem / AH
Driving 331.7km (9📍) 7:49 🇫🇮 KML, GPX

Related routes