Photo Enlarger
Annotation
Photo Editor
Poster Maker
Photo Collage
Photo Resizer
More
You are not logged in.  
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Grano to Jokmokk (5/6)

Deel 5 van de rondreis door Zweden en Noorwegen, via de vele bossen van Zweden, door de provincies Norrbotten en Vasterbotten naar het noorden van Zweden om na een bezoek aan de Lofoten weer langs de Noorse kust naar het zuiden te reizen.

Dit was deel 5 van onze rondreis in 2019 en kennismaking met Zweden. Er is genoeg te zien en te bezoeken onderweg. Houd echter wel rekening met openingstijden van te bezoeken plaatsen. Het toeristisch seizoen is kort en op verschillende plaatsen waren de bezienswaardigheden soms pas na 2e pinksterdag geopend. In dit deel zitten meerdere mooie stopplaatsen voor een bezoek en ook al is het aantal uren daglicht groot in de zomer, toch zijn de dagen dan nog tekort om alles te bekijken. Het aantal mogelijke stopplaatsen wordt beduidend minder hier in het hoge noorden. Gebruik de links in de review naar de verschillende websiteโ€™s voor de actuele openingstijden. Hier in het noorden zijn er steeds minder faciliteiten langs de route. De tank en eetgelegenheden dien je waar te nemen als het je uitkomt, maar let op de afstanden tot de volgende mogelijke stopplaats.

Stille wegen en bochten wisselen af met veel bossen en groene heuvels. Hier in het noorden is de kans om elanden te spotten direct langs de weg heel groot. Neem de waarschuwing voor overstekend wild hier serieus. De hoofdwegen zijn overigens wel voorzien van afrastering om aanrijdingen met dieren te voorkomen.

Start: Grano, Beckasin lodges and campground Eind: Jokkmokk, Hotel Jokkmokk

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Leon Bodegom / AH
Driving 368.5km (8๐Ÿ“) 4:54 🇸🇪 KML, GPX

Related routes