QR App
Toony Tool
Annotation
Strip Background
Change Faces
Phideo
More
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.

Roundtrip from Dahnsdorf through Fläming

Aloude kastelen, glooiende heuvels, donkere bossen en koele beekjes in kleurrijke weilanden: ze geven het natuurpark Hoher Fläming in Zuidwest-Brandenburg zijn heel bijzondere charme. De aard van het park wordt bepaald door het middelgebergte Fläming (max. 200 m hoog).

Cultureel interessant zijn een aantal historische steden, oude dorpjes, kastelen en middeleeuwse stenen kerken. Maar er zijn ook weidse moerasvlakten, vruchtbare wijnbouwgebieden en zacht glooiende rivierlandschappen.

De naam Fläming komt van de Vlaamse immigranten die in de 12e en 13e eeuw naar deze toenmalige Slavische regio kwamen. Er zijn enkele Vlaamse invloeden in het lokale dialect. Het kuuroord Bad Belzig is de toegangspoort tot het natuurpark.

Deze motorroute voert je door het natuurpark Fläming. Het is een dunbevolkte streek waar het heerlijk rijden is op goede wegen. Het landschap, de prachtige lanen en de vele bosrijke gebieden van Fläming nodigen je uit voor ontspannen motortochten. Op vlak van cultuur is deze rit ook interessant: Coswig, Wörlitz, Dessau hebben heel wat te bieden. De rit brengt je eveneens door het gebied van de vroegere bruinkoolwinning.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Catherine De Groote / AH
Driving 230.8km (34📍) 9:07 🇩🇪 KML, GPX
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits