Youtube Trimmer
Fake Chat App
Photo Enlarger
Poster Maker
Map Image
Photo Collage
More
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.

From Dedinky to Magurka via Demanovska Ice Cave (7/9)

De 7e rit uit een rondreis door Slowakije gaat van Dedinky naar Magurka. Je verlaat vandaag het Nationaal Park Slowaaks Paradijs en reist door naar het Nationaal Park Lage Tatra (Nízke Tatry).

Je reisafstand vandaag is bescheiden: met ongeveer 210 kilometer over rustig glooiende wegen, maak je onderweg voldoende tempo om heerlijk te rijden en onderweg te stoppen op een aantal bijzondere plekken.

De reis brengt je over diverse bescheiden bergpassen dieper in de bosgebieden van het Nationaal Park Muránska Planina, waarna je via het stadje Brezno de oversteek maakt naar de Lage Tatras. In de Lage Tatras kun je de doodlopende Demänovská vallei inrijden om de gelijknamige drakengrot te bezoeken.

Terug uit de Demänovská vallei rijd je nog een toeristische ronde om het meer van Liptovská Mara.

Uiteindelijk rijd je weer de hoge bossen in om je overnachtingsplek voor vandaag op te zoeken: Chata Magurka in het gelijknamige gehucht. Van hieruit kun je mooie wandelingen maken in het omliggende bos.

Het is een prima route om te rijden, maar het wegdek is niet altijd even goed en je moet een paar keer een doorgaande weg nemen, doordat de Nationale Parken weinig alternatieve wegen bieden. Gelukkig zijn er onderweg voldoende leuke houten berghutten om te pauzeren en kun je genieten van de mooie natuur langs de route en ook in de ijsgrot.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Leonor Orban / AH
Driving 210.7km (13📍) 7:28 🇸🇰 KML, GPX
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Related routes