Poster Maker
QR App
Map Image
Mind clouds
Photo Enlarger
Annotation
More
You are not logged in.  
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Puttgarden to Angelholm (1/26)

Dit is de eerste route van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

De route start bij een hotel in het noorden van Duitsland, op het eiland Fehmarn bij het plaatsje Puttgarden. Het hotel ligt in de buurt van de veerboot, zodat je op tijd kunt beginnen aan de overtocht. Via de Deense eilanden Lolland, Falster en Seeland (Deens: Sjælland) neem je de veerboot van Helsingør naar Helsingborg. Een klein stukje verder noordwaarts eindigt de route bij in Ängelholm. De eindbestemming is een hotel, maar aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen.

Voor de veerboten zijn combinatie-tickets te koop. Je boekt daarvoor alleen de eerste overtocht, het ticket voor de tweede is een week geldig. Je hoeft dus niet op de tijd te letten.

Het grootste deel van deze route gaat door het open landschap over gemakkelijk begaanbare wegen.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Arno van Lochem / AH
Driving 285.3km (15📍) 6:31 🇩🇪🇩🇰🇸🇪 GPX, KML

Related routes