Photo Filters Change Faces Strip Background Photo Resizer Diagram Editor Word CloudsMore
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.

From Banska Stiavnica to Revucka Lehota via Polana Nature Park (2/9)

Vandaag rij je de tweede route uit een collectie van 9 ritten door Slowakije. Vanaf Banská Štiavnica rij je dwars door het hart van Slowakije naar Revúcka Lehota.

Veelal rij je weer door bosgebieden. Af en toe openen de bossen zich, zodat je een schitterend uitzicht hebt op het gebied om je heen. Ook nu bezoek je weer een bijzonder natuurgebied (Poľana), wat tevens ook het hoogste punt van de route markeert: 1015m. Dit is het enige moment dat je boven de 1000m uitkomt, maar de hoogtemeters zijn er desalniettemin niet minder om. De hele route door stijg en daal je over diverse kronkelende wegen naar je eindbestemming.

Onderweg heb je de mogelijkheid om op een aantal bijzondere plekken te stoppen. Uiteraard staan weer een aantal kastelen op je lijst (Dobrá Niva en Divín). En naast het natuurgebied van Poľana, bezoek je ook Gavurky Natural Reserve, met haar eeuwen oude eiken.

Het is wederom weer een dag heerlijk genieten. Het hart van Slowakije is een waar genot om in rond te reizen. Er is voldoende te zien en te ervaren, je kunt regelmatig stoppen voor foto's. Helaas is het aanbod aan restaurants langs de route wat minder, en zijn de wegen onderweg ook niet altijd van goeie kwaliteit.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Leonor Orban / AH
Driving 242.8km (21📍) 8:47 🇸🇰 KML, GPX
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Related routes