Photo Filters
Photo Collage
Toony Tool
Youtube Trimmer
Phideo
Map Image
More
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.

Van stad naar strand-route

De brede waterader van Nieuwe Maas en Nieuwe Waterweg voert monsterschepen aan. Hun lading laat schoorstenen roken, pijpen vlammen en vult de kades, wachtend op robuuste kranen voor de overslag. Het decor van deze route is er een van noeste arbeid rond de havengebieden. Van het Scheepvaartkwartier in Rotterdam tot het strand bij Hoek van Holland. Stedelijk gebied gaat geleidelijk over in weidsheid van polder en water.

Startpunt

De route begint bij halte Eendrachtsplein van metrolijn-B. Fiets in zuidelijke richting op de Westersingel, parallel aan de tramlijn, de groenstrook met de restanten van de gracht aan je linkerhand. Knooppunt 70 bevindt zich op de volgende kruising met Museumpark.

Eindpunt - terug met de metro

Aan het eind van deze route kun je vanaf het in maart 2023 geopende station Strand met de metro terugreizen naar het startpunt in Rotterdam met de ‘Hoekse Lijn’, een verlenging van metrolijn-B. Dienstregeling op de website van de RET. Rijd vanaf knooppunt 94 een stukje door richting 21 en ga bij de splitsing linksaf richting het strand, volg het fietspad langs de metrolijn.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
ANWB Bicycling 38.3km (26📍) 2:07 🇳🇱 KML, GPX
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits