QR App
Word Clouds
Fake Chat App
Youtube Trimmer
Mind clouds
Coloring Online
More
You are not logged in.  
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Plateau du Coiron

De route voert over kleine wegen langs enkele bijzondere dorpjes en stadjes, waaronder Sceautres, Alba-la-Romaine, Mirabel en Beauchastel.

De route begint met een avontuurlijk weggetje dat vanaf Saint-Fortunat zuidwaarts loopt. Dit is een erg slecht weggetje, maar wel leuk. Na +/-10km wordt de weg beter. Een eind verder komt u bij het dorpje Sceautres, dat tegen een neck is gebouwd. (Wanneer een vulkaan stopt te werken, dan stolt de lava in de kraterpijp. Door weer en wind erodeert de vulkaan, maar de gestolde lava erin is harder en blijft staan. Dit wordt de neck genoemd.)

De route voert daarna naar Alba-la-Romaine en Mirabel. Beide mooie middeleeuwste stadjes. Wanneer u van de route afwijkt en naar St-Laurent-Sous-Coiron rijdt dan hebt u een mooi uitzicht over het Plateau de Coiron (Dat is de naam van het gebied waar u de laatste 50km doorheen hebt gereden.) De kerk in St-Laurent-Sous-Coiron staat op een gestolde lavastroom.

Via Privas rijdt u naar Les Ollières (waar u eventueel de route kunt inkorten door de D120 oostwaarts te volgen). Wanneer u de route verder volgt dan gaat u voorbij Vernoux-en-Vivarais rechtsaf de kleine D232 op. Een aantal kilometer verder komt u bij de ru?ne van Chateau de la Pierre-Gourde. Een paar kilometer verder eindigt de route tenslotte in het middeleeuwse stadje Beauchastel. Slechts vier kilometer verwijderd van het startpunt van de route.

Mijn uitvalsbasis was Domaine de l'Amiral (www.zonnig.com). Een erg gezellige chambre d'hote (bed & breakfast) met camping. De motor kon binnen geparkeerd worden. Een aanrader.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
AH Driving 190.5km (35📍) 4:37 🇫🇷 KML, GPX