Coloring Online
Fake Chat App
Change Faces
Photo Resizer
Map Image
Youtube Trimmer
More
You are not logged in.  
Click the blue route-line on the map to view Google Streetview images.
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Kempisch grensgebied en de Moeren

Deze motortocht begint en eindigt in de belgische plaats Merksplas, 8 km west van Turnhout.

De tocht voert hoofdzakelijk over rustige, landelijke wegen met veel groen ,en stille, rustige dorpjes. Vanuit Merksplas gaat de route richting Zondereigen, dat een belgische enclave is op nederlands grondgebied en behoort tot de bekende nederlands/belgische gemeente Baarle Nassau-Baarle Hertog. Die gemeente is het volgende doel en aangezien zij uit 22 enclaves bestaat, rij je hier continue van het ene land naar het andere.

Daarna trekken we verder via Poppel en Landgoed "de Utrecht" naar Hoge Mierde, Hulsel en Netersel, typische kempische dorpen met een agrarische historie. Via Westelbeers en Middelbeers gaan we naar Diessen, Biest-Houtakker en Moergestel. Tilburg ontwijken we door oostelijk daarvan via Berkel-Enschot en Udenhout af te buigen naar Loon op Zand. Hier vlakbij op een paar km afstand ligt "de Efteling" De tocht gaat echter in westelijke richting naar de De Moer , Vaart, Waspik en 's-Gravenmoer. Deze plaatsen barsten nog van de historische huizen en boerderijen uit een tijd dat het moerasgebied(moer) hier ontgonnen werd d.m.v. turfwinning. Deze dorpen vormen historisch een sterke protestante enclave binnen een overwegend katholieke streek.

Langs de oostrand van Oosterhout rijden we via de "boswachterij Dorst" naar het dorpje Dorst (what's in a name). De weg provinciale weg Tilburg-Breda overstekend vervolgen we de route om via Molenschot naar het voormalige militaire complex Princenbosch te rijden. Via de dorpen Chaam en Ulicoten en Castelre rijden we naar Wortel. Deze belgische plaats is samen met Merksplas bekend om zijn "Kolonie" waar bedelaars en landlopers in vroegere tijden werden "opgeborgen". Tegenwoordig is Merksplas een strafinrichting. Na 1 km zijn we weer terug bij het vertrekpunt in Merksplas.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
AH Driving 165.4km (36📍) 3:53 🇧🇪🇳🇱 KML, GPX