Photo Enlarger
QR App
Youtube Trimmer
Strip Background
Word Clouds
Mind clouds
More
You are not logged in.  
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Roundtour Bodo to Lofoten part 1 (9/26)

Dit is deel negen van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben. Je kunt dit negende deel ook zien als deel één van een driedelige rondreis vanuit Bodø naar en over de Lofoten.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

In dit deel rijd je wederom richting het noorden langs prachtige fjorden. De veerboot brengt je van Bognes naar Skarberget. Daarna volg je de E6 verder noordwaarts tot je bij Narvik komt. De eindbestemming is een hotel, maar aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen.

De deelnemers van de Arctic Challenge zijn begonnen in Bodø en kregen een eerste coördinaat door dat in Bjerkvik ligt, ten noorden van Narvik. Het daarop volgende coördinaat bleek te liggen bij de veerboot in Moskenes, waar aan de overtoch naar Bodø kon worden begonnen. Dezelfde avond meldden ze zich weer in het hotel.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Arno van Lochem / AH
Driving 314.5km (16📍) 9:04 🇳🇴 KML, GPX

Related routes