Annotation
Word Clouds
Fake Chat App
Photo Editor
Photo Enlarger
Photo Collage
More
You are not logged in.  
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

From mystical Carta monastery to Bran via Transfagarasan and Draculas castles

“We are in Transylvania, and Transylvania is not England. Our ways are not your ways, and there shall be to you many strange things.”

Deze zin, uit het boek van Bram Stoker, geeft subtiel weer welke sfeer jou te wachten staat tijdens het rijden van deze route. Mensen onbekend met het gebied zullen vooral enthousiast willen beginnen aan het rijden van de route over de befaamde bergpas Transfăgărășan… Maar mensen, die de geschiedenis van Transsylvanië kennen, zullen het gebied voorzichtiger betreden.

Na een onrustige nacht in een pension, naast het door klopgeesten bewoonde klooster van Cârța, maak je een indrukwekkende tocht over het Făgăraș gebergte via de Transfăgărășan. Hou onderweg je ogen en oren open. Niet alleen voor overstekend wild zoals beren en lynxen, maar ook voor strigoi en andere ondoden.

Ook een tocht door de nauwe kloof van het Piatra Craiului Nationaal Park maakt de sfeer van de route alleen maar angstaanjagender.

De route krijgt de volle 5 punten. Niet alleen indrukwekkende natuurgebieden en schitterende bergpassen, maar ook cultuurhistorische hoogtepunten zijn te bezoeken. Onderweg leer je meer over de achtergrond en historie rondom Vlad Dracul III. Een held in de ogen van de Roemenen, een angstaanjagende vampier in de ogen van Westerlingen. Een bezoek aan de kastelen van Poenari en Bran mogen niet ontbreken!

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Leonor Orban / AH
Driving 0km (18📍) 0:00 🇷🇴 GPX, KML