Annotation
Map Image
Youtube Trimmer
Photo Enlarger
Photo Filters
Coloring Online
More
You are not logged in.  
Click the blue route-line on the map to view Google Streetview images.
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

From Dobra to Dedinky via Bardejov and Spis Castle (5/9)

Met deze 5e rit gaat de route-collectie door Slowakije weer richting het Westen. Met ongeveer 290 kilometer lijkt het een lange route, maar door de rustig slingerende en goed geasfalteerde wegen “cruise” je door het landschap.

Je hebt alle tijd om de omgeving in je op te nemen en onderweg rond te kijken bij een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo kun je in Middeleeuwse centra van Levoča en Bardejov wandelen en de oude sfeer in je opnemen vanaf een van de terrasjes.

De derde bijzondere plek op de UNESCO World Heritage Site is het kasteel van Spiš. Neem de tijd om hier rond te lopen. Wie weet kom je nog bekende plekken tegen: het kasteel is herhaaldelijk gebruikt als locatie voor bekende films zoals “Dragonheart” en “the last Legion”.

Het eindpunt ligt in het Nationaal Park “Slowaaks Paradijs”. Neem vooral ook tijd om hier rond te wandelen en de vele watervallen en kloven te bezoeken. Het gebied heet niet voor niets een paradijs.

Onderweg heb je voldoende mogelijkheden om culturele bezienswaardigheden te bezoeken, te stoppen voor pauzes op terrasjes en tussendoor ook nog even te genieten van goed geasfalteerde slingerwegen door het glooiende landschap.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Leonor Orban / AH
Driving 290.2km (17📍) 9:11 🇸🇰 KML, GPX

Related routes