Map Image
Fake Chat App
Youtube Trimmer
Photo Editor
Change Faces
Poster Maker
More
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.

TCH Calgary to Medicine Hat (7/33)

De Trans Canada Highway, ook wel TCH of Highway 1, is een van de langste snelwegen ter wereld en loopt van Victoria op Vancouver Island in het westen tot aan St. John’s op Newfoundland in het oosten.

Dit is deel 7 dat van Calgary naar Medicine Hat loopt.

De Trans Canada Highway gaat door alle zuidelijke provincies van het land. De route kan op verschillende manieren gereden worden. Er zijn namelijk in diverse alternatieve routes die ook tot de TCH behoren. De totale afstand is rond de 8.000 km. We rijden niet alleen de TCH, maar zullen zo veel mogelijk de landelijke wegen nemen, want alleen highway rijden is te saai en Canada kent veel mooie wegen door haar prachtige landschap.

Je rijdt door alle provincies en door zeer afwisselende en schilderachtige landschappen, van de Rockies in het Westen, de Centrale Prairies tot de oostelijke Maritimes en het noordelijke bos.

Het rij-seizoen is in het algemeen van april tot oktober met langere seizoenen aan de westkust en het zuiden van Ontario.

Zorg voor goede all season kleding of neem regenkleding mee, afhankelijk van de provincie en het seizoen kan het weer zo maar omslaan en kun je verrast worden door een regen- of zelfs een sneeuw- of hagelbui, wees dus voorbereid.

In Canada gebruikt men het metrische stelsel dus snelheden worden aangegeven in Km/u. In heel Canada geldt een helmplicht (DOT goedgekeurd).

In heel Canada zul je veel wilde dieren zien. je vergelijkbare dieren van provincie tot provincie, zoals herten, buffalo’s, elanden, kariboes , wolven, poema’s, beren, berggeiten, schapen, lynx’, coyotes, vossen, wasberen, dassen, verschillende soorten knaagdieren en allerlei vogels. Ook al is het zeer verleidelijk om te stoppen voor een foto, doe het niet, het kan zeer gevaarlijk zijn.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
René Plücke / AH
Driving 438.4km (11📍) 4:56 🇨🇦 KML, GPX
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Related routes