Photo Enlarger
Photo Filters
Change Faces
Annotation
Mind Map Editor
QR App
More
Click the waypoints on the map to view Google Streetview images.

Angelholm to Alingsas (2/26)

Dit is de tweede route van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

De route voert je door vier lån’s (provincies), te weten Skåne, Hallands, Jönköpings en Vastra Gotalands. Je start in Ängelholm en gaat over grote en deels wat kleinere wegen richting het noorden. Je komt langs diverse meren waar je even de tijd moet nemen om te stoppen, prachtig en rustgevend. Het landschap wisselt af tussen bos en weide, waar het bos meer en meer de overhand krijgt. Je komt onder andere langs een brouwerij en een motormuseum. De route eindigt bij het Grand Hotel in Alinsås, een leuk hotel dat te boeken is via booking.com. Aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen. De route voert je over prima wegen door prachtige bossen en langs mooie meren. Ook worden de hoogteverschillen groter. Daarnaast is er onderweg genoeg te zien.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Arno van Lochem / AH
Driving 281km (19📍) 8:00 🇸🇪 KML, GPX
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Related routes