Toony Tool
Youtube Trimmer
QR App
Mind clouds
Phideo
Photo Enlarger
More
You are not logged in.  
Route library  Edit route
Requires credits

Route library
 Edit route
Requires credits

Embed

Mo i Rana to Bodo (8/26)

Dit is de achtste route van een 26-delige rondreis van bijna 6500 kilometer door Scandinavië met als hoogtepunten de Lofoten en de Noordkaap. De rondreis is (deels) gebaseerd op de route die de deelnemers van de Arctic Challenge in 2020 gereden hebben.

De routes zijn voor een ieder goed te rijden en gaat over goed geasfalteerde wegen. Er zal wellicht een enkele haarspeldbocht genomen moeten worden, maar die zijn prima te doen. Mocht er een stuk gravel in de route voorkomen, dan wordt daarvoor gewaarschuwd en is er een omleiding aangegeven.

In dit deel van de rondreis rijd je nog steeds naar het noorden, hoewel, het laatste stuk rijdt je richting het westen. Via mooie doorgaande wegen én kleinere slingerende wegen vervolg je de route richting de Lofoten en later de de Noordkaap. Je komt langs prachtige fjorden, die een bepaalde vorm van rust brengen. Zeker als het rustig weer en er geen rimpel op het water te zien is. De hele route loopt langs het water, of het nu een rivier is of een fjord. Onderweg diverse plaatsen waar je een mooi uitzicht hebt, over een rivier, een fjord of gewoon de omgeving waar je doorheen rijdt. Je komt langs het Arctic Circle Center en een kunstgalerij, waar alleen het gebouw al het bekijken waard is. De eindbestemming is een hotel, maar aan de kampeerder is ook gedacht, er zijn een aantal campings aangegeven waar je een trekkershut kunt huren of kamperen.

Je hebt vanaf Bodø de keuze: De rondreis over de Lofoten rijden of direct door met de route die je richting de Noordkaap zal voeren. In dat geval dien je de reis te vervolgen met deel 12.

Author Travel mode Distance Duration Countries Download
Arno van Lochem / AH
Driving 231.3km (8📍) 3:19 🇳🇴 KML, GPX

Related routes